04 december 2008

Xella- hulplijn

Vandaag is Guido op bezoek geweest. Guido is een instructeur bij Xella. Met andere woorden is hij op onze bouw komen voordoen hoe je de Silka blokken juist moet lijmen. Hij heeft niet alleen voorgedaan hoe je dit moet doen, maar hij heeft ons ook heel wat andere informatie gegeven. Dit is een prima service die Xella biedt. Wij zijn er heel blij mee en uiteraard ook heel goed geholpen.

Lijmen is heel wat anders dan metselen. Als je dit lijmen doet met het daarvoor voorziene bakje gaat het als een fluitje van een cent. Je doet lijm in het bakje, je schut ermee, je doet het deurtje open en al schuddend beweeg je het bakje verder. Je sluit het deurtje vooraleer je het bakje van de muur haalt. Op dat moment heb je twee reepjes lijm waarop je de blokken precies zoals legoblokken in elkaar plaatst.

Een drietal uurtjes later hadden we volgend resultaat.

3 opmerkingen:

  1. We hebben ook wat foto's online geplaatst van vandaag op picasaweb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaba.....

    Amai.... da ziet er goed uit.
    Er is precies al goe gespeeld met de legoblokjes..... of hoe heten dit stenen ook al weer?????
    Doe zo voort hé.

    Groetjes,
    Jan en tante lief

    BeantwoordenVerwijderen
  3. amai, het gaat vooruit hé..met deze blokken....wil jullie proficiat wensen met deze blog, maar ook omdat jullie deze uitdaging, jullie eigen huisje bouwen, aandurfden...écht knap...zou zeggen nog veel succes, en doe zo voort!
    may

    BeantwoordenVerwijderen