09 augustus 2010

Domotica

De meeste mensen zullen bij het horen van het woord domotica misschien denken aan wat je kan zien in Living Tomorrow. Zelf willen we zeker niet zo ver gaan, maar we gaan wel wat gebruik maken van dezelfde achterliggende technologie.

Vermits we zelf niet zo op de hoogte waren van de mogelijkheden en merken hebben we ons wat laten informeren en zo zijn we terecht gekomen bij bticino. Het is ongelofelijk wat je er allemaal mee kan doen. Als je interesse hebt in het systeem is het zeker de moeite waard om eens naar Brussel te sporen (of op een andere manier tot daar te gaan). Daar heb je de conceptstore waar we heel vriendelijk en gastvrij ontvangen zijn.

Zelf zullen we de rolluiken, verlichting, audio, stopcontacten, deuren en later misschien alarm koppelen aan het systeem. De belangrijkste functies zullen allemaal gewoon bediend worden met knoppen, zodat op sommige punten het verschil met een traditioneel systeem amper zal opvallen. Mits de plaatsing van een speciale module kunnen we allerlei scenario's programmeren. Zo kunnen we dan bijvoorbeeld instellen dat om een bepaald uur de radio opspringt, de rolluiken omhoog gaan of de verlichting aan enz. We zullen dan zelfs de meeste stopcontacten kunnen uitschakelen, zodat we het sluipverbruik kunnen tegengaan.

Natuurlijk heeft al dat moois ook een redelijk prijskaartje. Daarom zal ook niet alles onmiddellijk geïnstalleerd worden, maar eerst gewoon wat we nodig hebben... de verlichting en de bediening van de rolluiken dus.

1 opmerking:

  1. knap Koen en Ellen...!
    en het gaat vooruit...dat volgen we stap voor stap...

    BeantwoordenVerwijderen