23 augustus 2011

Regenwater..

Het is nu buiten goed aan het regenen, misschien tijd om nog een kort woordje uitleg te geven over het regenwatersysteem.


Kort gezegd zorgt dat systeem ervoor dat we verschillende kraantjes hebben met regenwater en we daar ook het toilet mee doorspoelen.

Hoe werkt het systeem:

De regen die op het dak valt wordt via de dakgoten naar de regenwaterputten geleid via een filter. Deze filter houd bladeren en ander vuil uit het reservoir. Indien de putten vol zijn loopt het water langs een terugslagklep door richting riolering.


In de garage hebben we een toestel staan dat ervoor zorgt dat er een constante druk is van ruim 4bar op de leidingen naar de toiletten en de andere aftappunten. Om te garanderen dat er steeds proper water wordt aangezogen wordt dit gedaan net onder het wateropvlak en zit er ook een (tweede) filter aan het begin van de aanzuigslang.


Als het een lange tijd droog is zal het regenwater uiteindelijk op geraken, al zal dat bij ons vrij lang duren met een capaciteit van 10.000 liter. Op die moment zorgt een vlotter in de put dat het toestel omschakelt naar leidingwater, zonder dat je er iets van merkt. Om te vermijden dat het leidingwater besmet kan geraken wordt er in het toestel gebruik gemaakt van hetzelfde principe als in een toilet. Indien het terug voldoende geregend heeft schakelt het vanzelf terug over naar regenwater..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten